Hvem er VillUll

Jeg har holdt på med håndverk hele livet, min mormor strikket alltid og jeg lærte å strikke av henne da jeg var ganske liten, hadde store problemer med å sitte stille på den tiden, men fikk allikevel med meg rett og vrang og hekling. Min mor var kunstner, maler og grafiker, så jeg har vært så heldig å ha vært omringet av kreativitet hele livet.

Jeg tok Moteakademiet ved MI i 1992/93, med Tine Solheim og Eva Lie som lærere og har vært aktiv i Norges Husflidslag siden 1994. Gjennom Norges Husflidslag har jeg lært meg mange tradisjons teknikker innen tekstil og bunad tilvirking.

VillUll Design

Jeg bruker bare naturmaterialer og aller helst ull, men noen ganger med blanding av silke eller mohair. Jeg er veldig glad i den norske ulla, men det finnes også utrolig mange fine ullraser i Skottland og på Shetland så jeg bruker også ull fra disse områdene. Har flere venner der med mye kunnskap og naturen er fantastisk så et besøk hit gir inspirasjon og glede.

Natural dyeing (plantefarging) har jeg holdt på med i mange år, har deltatt på kurs og lært om vaid, indigo og planter fra skog og mark. I januar 2020 deltok jeg på en workhsop i Bagru i India, hos Wabisabi Project som drives av Kriti og Avinash, to unge Indiere som har stor kunnskap og ydmykhet for faget. Her kunne vi fordype oss i kjemien og fargestoffene, to fantastiske uker hvor fargene boblet fram, det var utrolig lærerikt og inspirerende.

Inspirasjon for å produsere kommer fra mange steder, gamle tekstiler, moderne kunst, men aller mest fra naturlige materialer, glansen og spensten i ulla, dybden i fargene, plutselige farger som dukker opp i prosessen. Håndverk tar tid så kvaliteten på materialene er det aller viktigste.